De beste schoenen en stijl uitzoeken

Schoenen zijn het meest gedragen accessoire. Geen enkele outfit is compleet zonder een bijpassend paar schoenen. Het spreekt vanzelf dat schoenen van hoge kwaliteit essentieel zijn om je voeten goed te laten ademen. De schoenen moeten ook overeenstemmen met de stijl om je look te complimenteren. Het materiaal van de schoenen is de belangrijkste factor waarmee je rekening moet houden bij de aankoop ervan. Ga niet voor modieuze exemplaren zonder eerst het materiaal te onderzoeken, als je niet wilt dat je je daarna oncomfortabel voelt. Je moet ook altijd rekening houden met de stand van je tenen bij het kopen van verschillende soorten schoenen. Er mag niet te veel ruimte zijn voor je tenen om heen en weer te bewegen telkens als je loopt en ze mogen ook niet te stevig samengedrukt worden. Neem een paar dat perfect past.

Bepaalde schoenen, bepaalde outfits

Denk na over de gelegenheid en het seizoen waarin je ze wilt dragen. Neem één paar comfortabele schoenen mee naast een paar prachtige schoenen met hakken als je op een bruiloft bent. De meest overheersende schoenstijl in je kast moeten schoenen met middelhoge of hoge hakken zijn als je in een kantoor werkt.  Denk eraan op de werkplek geen overdreven felle schoenen te dragen, want ze zullen veel aandacht trekken. Draag in een professionele omgeving altijd traditionele zwarte of bruine leren schoenen met hakken. Andere neutrale kleuren zoals crème of aardetinten kunnen ook gebruikt worden. Als je daarentegen in een informele omgeving werkt, kun je elke stijl dragen die je maar wilt. Flats of sandalen zijn voldoende voor vrouwen. Sneakers zoals Greve schoenen worden intussen aangeraden voor mannen voor puur comfort en veiligheid. Color blocking is ook een leuk concept om in gedachten te houden. Door schoenen te kiezen in een andere kleur dan je kleding kun je er modieuzer en zelfverzekerder uitzien.

De perfecte maat

Neem nooit een paar dat te strak zit, want je zult het maar één keer kunnen dragen. Je precieze maat kennen kan je helpen het juiste paar te kiezen. Pas schoenen altijd voordat je ze koopt, want de maten variëren naargelang de schoenstijl en het merk. Ga er niet van uit dat ze, omdat ze van leer zijn, dus wel een beetje zullen uitrekken. Bedenk altijd dat de maat van je voeten ook varieert met de seizoenen. Het kan zijn dat je in de zomer een halve maat groter moet dragen dan in de winter. Dat komt omdat je voeten door de kou dunner kunnen worden. Let gewoon altijd op het seizoen.

Geef een reactie