Waarom Santoni schoenen altijd geliefd zijn

Waarom Santoni schoenen altijd geliefd zijn

Onder schoenenliefhebbers is Santoni een bekend begrip. Toch hebben ze bij het grote publiek weinig naamsbekendheid. Dat komt misschien omdat dit Italiaanse modemerk wat conservatief is. Al is dat eerder een compliment dan een belediging. Trends komen en gaan, maar stijl en klasse zijn van alle tijden. Hun reputatie is daarom gebaseerd op tijdloze kwaliteit. Dat begint al met de materiaalkeuze.

 

Kalfsleer met waardevolle eigenschappen

Santoni schoenen worden vaak gemaakt van kalfsleer, wat een flexibel materiaal is. Het voordeel daarvan is dat de schoen zich dan makkelijker naar de voet vormt. Deze natuurlijke aanpassing bevorder je door ze vaker te dragen. Je krijgt dan een persoonlijke binding met je schoenen, omdat je voeten er steeds meer één mee worden. Een extra voordeel van het gebruikte leersoort is de krasbestendigheid. Kleine krassen of beschadigingen loop je er niet snel mee op.

 

Mensenwerk maakt iedere Santoni uniek

Een massaproducent kan je Santoni niet noemen, want al hun modellen worden handgemaakt. Ze gebruiken dus geen robots die de assemblage doen. Wel zetten ze Italiaanse vakmensen in, die als geen ander weten hoe de opbouw van een schoen moet zijn. Voor elk onderdeel, of het nu de leest of de voering is, streven ze naar perfectie. Door hun betrokkenheid en ervaring weten ze wat nodig is om een fantastisch paar af te leveren.

 

Een investering waar je plezier van hebt

Het is niet erg om ergens stevig voor te betalen, mits je er genoeg voor terug krijgt. Zakenmensen die Santoni schoenen kopen, doen dat als een vorm van investering. Naast de kwaliteit van de afwerking, houden ze van de subtiele details en klassieke ontwerpen. Na het inlopen krijg je er jarenlang draagcomfort voor terug. Vergeet ze alleen niet goed te onderhouden. Tijdig poetsen bevordert de levensduur.

De prijskaartjes schrikken niet-kenners soms nog af. Een waarschuwing is echter op zijn plaats. Zodra je een veter- of gespschoen probeert, wil je niet meer terug.

Geef een reactie