Een heren overhemd online kopen: de beste tips

Een heren overhemd kopen? Online zijn er tal van webwinkels waar jij je slag kunt slaan. Een heren overhemd online kopen betekent wel dat je het kledingstuk voorafgaand aan je aankoop niet kunt passen. Toch zijn er mogelijkheden om het online aanschaffen van een blouse of overhemd tot een succes te maken. Als je geen zin hebt om urenlang door de stad te slenteren op zoek naar een overhemd, is het prettig om dat vanuit je luie stoel of vanaf je mobiele telefoon in de trein of de bus te doen. Naast het feit dat je lekker comfortabel thuis zit, is ook het aanbod overzichtelijk en aanzienlijk ruimer dan in de meeste fysieke winkels. Helemaal geen slecht idee dus!

overhemd

Waar moet je op letten?

Ook wanneer je online naar kleding aan het kijken bent, is het verstandig om op een aantal zaken te letten. Natuurlijk kijk je naar de maat van het kledingstuk. Ook de stof waarvan het overhemd is gemaakt, speelt zonder meer een rol van betekenis. Zo is een overhemd of blouse van wol vooral geschikt voor de winter. Voor een overhemd dat je in de zomer wilt dragen, is het beter om een andere stof te kiezen. Katoen is bijvoorbeeld geschikt voor alle jaargetijden. Een vraag die jezelf vooraf kunt stellen: Waar wil je het overhemd voor gebruiken? Bedenk van te voren goed waarvoor je het wilt gebruiken zodat je niet van een ‘koude kermis’ thuis komt. Een kleurrijk heren overhemd kun je logischerwijs beter niet aanschaffen om aan te trekken naar een sollicitatiegesprek of een begrafenis.

Hoe vind je de juiste maat voor een heren overhemd?

Vroeger was het eenvoudig om de juiste maat te vinden omdat je nou eenmaal niet zo veel verschillende maten had. Tegenwoordig heb je een boordmaat, een pasvorm en dan wordt er ook nog geregeld naar de mouwlengte gekeken. Je boordmaat bepaal je door de omtrek van je nek op te meten. De mouwlengtes kunnen sterk verschillen. Het is verstandig daar wat meer aandacht aan te besteden mocht je een uitzonderlijk postuur hebben of iets speciaals willen. De maat kan vervolgens ook per merk verschillen. Wanneer je voor een redelijk onbekend merk kiest, kun je dus voor verrassingen komen te staan als jij je blind staart op een voor jou bekende of voordehandliggende maat.

Het voordeel en nadeel van online

Het grote voordeel van een heren overhemd online kopen, is natuurlijk dat je het lekker vanuit huis kan doen. Ook de tijd die je er aan besteedt of op welk tijdstip je het wilt doen, bepaal je helemaal zelf. Toch zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden wanneer je online gaat winkelen. Denk bijvoorbeeld aan een veilige betaalomgeving en een referentie waar je terecht kunt als je ontevreden bent over het product of de aankoop.

Daarnaast de levertijd. Die is lang niet altijd hetzelfde en niet iedere webshop levert een dag na je bestelling. Ook kan de maat niet goed aansluiten. Tegenwoordig kun je het overhemd dan veelal kosteloos terugsturen of langs de winkel brengen. Wanneer je dringend een overhemd nodig hebt, is het verstandig om toch even langs de winkel te gaan.

Tip: Winkel gemakkelijk en snel bij hetbroekenhuis.nl. Je kunt bij Het Broekenhuis zowel online als in de winkel een aankoop doen. The best of both worlds!

Geef een reactie