fashiontips voor vrouwen

Een lijstje met de tofste Urban kledingmerken

Een lijstje met de tofste Urban kledingmerken

Misschien vraag je je wel af wat nou precies de kledingstijl “urban” is. De kledingstijl urban is een stijl die zich stoer, mannelijk en een beetje ruig wilt profileren. De urban kledingstijl is afgeleid van de straatcultuur uit de jaren ’90 in de Verenigde Staten. Deze kleding is oorspronkelijk geïnspireerd door de hip hop, rap en R&B scene. De sportieve kleding wordt gecombineerd met stoere elementen. Voorbeelden van comfortabele en draagbare kleding zijn; baggy broeken, Skinny jeans, bomberjacks en strakke- of juist oversized t-shirts. Hier een greep uit de tofste urban kledingmerken:

Top 3 van de meest urban kledingmerken:

  1.      OWWW
  2.      Alpha industries
  3.      Dickies

 

OWWW Amsterdam

Een kledingmerk als OWWW Amsterdam moet je wel in je kledingkast hebben hangen als je van urban kleding houdt. “Leef volgens je eigen regels. Ga niet achteruit. Wees een krijger. Jij kiest.” Is de slogan van OWWW. Ze hebben kleding waarin je je niet alleen een strijder in voelt maar ook nog eens comfortabel.

Alpha industries

Alpha industries een merk dat op het begin vooral kleding verkocht in de lucht industrie, omdat ze van erg stevig materiaal zijn. Militairen hebben namelijk nog wel het nodige te verduren in de vliegtuigen. De kleding was zoals beloofd gemaakt van uitstekende robuuste en stevige materialen. Daarna werd het Amerikaans Ministerie van Defensie een zeer grote klant. Op dit moment zijn ook de gewone burgers zeer geïnteresseerd in dit kleding merk.

Dickies

Veel bouwvakkers droegen dit kledingmerk omdat ze er handig gereedschap in kwijt konden, maar zeker ook door de lange levensduur en stevigheid. Op dit moment maakt Dickies overigens ook moderne kleding die niet alleen gericht is op de bouwvakkers branche. Het merk Dickies staat in Europa bekend als een skate merk. Van de bouwvakkers stijl is op dit moment niks meer te bekennen. Dickies verkoopt niet alleen T-shirts en jeans maar ook nog andere kleding zoals; schoenen, sokken, rugzakken, schoudertassen, schooluniformen, pantalons, jassen en horloges.