Handige tips om te besparen op kinderkleding

Kinderen zijn het mooiste wat je als mens kunt overkomen wordt wel eens gezegd. Jonge ouders leven de eerste maanden op een roze wolk. Maar al snel blijkt dat er ook mindere kanten aan het ouderschap kleven. De gebroken nachten in het begin, de ongelukjes in huis. En ook het kopen van steeds maar nieuwe kinderkleding wordt regelmatig genoemd. Je denkt voorlopig voldoende kleding te hebben en voor je het weet is je kindje er weer uitgegroeid. Hoe kun je toch eenvoudig besparen op kinderkleding? Hier volgen wat tips.

kleding

Kies voor comfort in plaats van merken

Ga je kinderkleding kopen voor kleine kinderen dan is merkkleding nog niet echt aan de orde. Je kunt je kind er heel goed leuk uit laten zien in betaalbare, merkloze mode. Pas op latere leeftijd als de kinderen zich bewust zijn van mode en merken wordt het een lastiger verhaal. Voor kleine kinderen is met name het comfortabel zitten van kledingstukken belangrijk. Knelt iets of zit het niet lekker dan zullen de kinderen het snel laten merken.

Tweedehands is niet gek

Waar velen vroeger nogal tegen tweedehands kleding waren is het tegenwoordig wel anders. Kijk maar naar de populariteit van de kringloopwinkels vandaag de dag. Voor wie niet te veel wil besteden en toch merkkleding voor de kids wil kopen is tweedehands een goede optie. Bij genoemde kringloopzaken of anders via Marktplaats is een groot aanbod beschikbaar. Ook handig als je jouw oude kleding weer wilt verkopen uiteraard.

Kleding zelf maken

Bij de grotere gezinnen is steeds nieuwe kleding kopen bijna niet te doen. Vanzelfsprekend kan hier veel kleding sowieso van de een op de ander worden doorgegeven en afgedragen. Wat je hier vaak ziet is dat de kleding zelf wordt gemaakt. Of dat men verschillende kledingstukken met elkaar combineert tot een nieuw kledingstuk. Voor wie niet zo handig is met de naaimachine zijn er leuke cursussen online te vinden om zelf kleren te leren maken.

Kleding voor elke gelegenheid? Niet doen!

Voor ieder feestje een ander setje kleding kopen? Wie wil besparen doet het niet. Je kunt prima de wat oudere kleding combineren en met enkele standaard kledingstukken in de kast kun je gaan voor netjes of voor hip. Een leuk colbertje of nette schoentjes doen al wonderen.

Online kinderkleding kopen

De laatste jaren zijn al heel wat winkels uit het straatbeeld verdwenen. De opkomst van de webshops en de lagere prijzen die deze kunnen aanbieden zorgen er voor dat fysieke winkels hier niet tegenop kunnen. Zij hebben immers nog de kosten voor de winkelhuur en het personeel. Wil je besparen op de kinderkleding? Shop het dan voordelig online. Bijkomend voordeel is dat wanneer het niet bevalt, je het in de meeste gevallen gratis weer retour kunt sturen zelfs. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Onebymayson.nl voor leuke kinderkleding.

Inspiratie nodig? Ga naar https://www.onebymayson.nl/

Geef een reactie