Huidveroudering

Medik8

Medik8 is een Engels bedrijf dat sinds 2004 actief is in het ontwikkelen van hoogwaardige en doeltreffende producten. Met hun CSA filosofie zijn ze uniek en steeds meer mensen worden enthousiast.

CSA is Medik8’s kernfilosofie voor het behandelen van bestaande tekenen van huidveroudering en het voorkomen van vroegtijdig huidbeschadiging. Door het combineren van de juiste producten wordt celvernieuwing continu gestimuleerd en heffen de eerste tekenen van huidveroudering op. De producten zijn gecategoriseerd en in sterkte onderverdeeld, waardoor een beginner, evenals een ervaren  gebruiker de producten kan ervaren. CSA staat voor:

Vitamine C: Goed geformuleerde, gestabiliseerde vitamine C biedt effectieve bescherming tegen antioxidanten. Deze antioxidanten kunnen onze huid beschadigen, doordat ze de huid vatbaarder maken voor oxidatie en glycatie. Naast deze bescherming wordt collageen-productie gestimuleerd en wordt de ontwikkeling van hyperpigmentatie geblokkeerd. Hierdoor ontstaat een zachte, heldere huid die beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Vitamine C is verwerkt in serums en in dagcrèmes. Breng dit aan in de ochtend voor een bescherming tegen invloeden van buitenaf, gedurende de hele dag.

Zonnebescherming (SPF): Het iedere dag dragen van hoge factor zonbescherming is fundamenteel voor een jeugdig uiterlijk. Diverse onderzoeken tonen aan dat UV-stralen voor 96% verantwoordelijk zijn voor de eerste tekenen van huidveroudering. Om die reden heeft Medik8 een productlijn ontwikkeld met krachtige zonbeschermers in fijne textuur, die de huid beschermen en voeden. Ze beschermen tegen UV-A, UV-B en tegen blauw licht van beeldschermen. Ze zijn daarom geschikt voor elke dag en te gebruiken als dagcrème.

Vitamine A: Als expert in vitamine A, heeft Medik8 meerdere nachtcrèmes en nachtserums ontwikkeld om de huid te verjongen terwijl je slaapt. Vitamine A (retinol) is het meest belangrijke ingrediënt in anti-ageing huidverbetering; het stimuleert celvernieuwing, verdunt de verdikte huid, egaliseert het huidoppervlak en ontdoet de huid van onzuiverheden. Retinol wordt door daglicht afgebroken en daarom zijn de producten speciaal voor de nacht. Beschikbaar in diverse sterktes en formules.

Naast de CSA filosofie en de bijpassende producten, heeft Medik8 ook een ruim assortiment voor speciale huidbehoeften. Zo hebben zij een lijn met vier producten voor de huid met hyperpigmentatie, waarin in oxyresveratrol als gepatenteerd werkstof pigment verheldert en vermindert. Een acnéhuid heeft ruime keuze, want de lijn die geschikt is voor acné bevat verschillende redmiddelen met verschillende soorten zuren (melkzuur, glycolzuur, fruitzuur), die antibacterieël en hoornlaagverdunnend werken en hierdoor acné doen verminderen. Een speciale Calmwise lijn is geschikt voor de overgevoelige, rode huid met eventueel couperose of rosacea, dankzij roodheid-kalmerende en herstellende werkstoffen. Maar ook een droge, schilferige, eczeem-achtige huid kan terecht bij Medik8, met de Ultimate Recovery lijn.

Medik8 is een hoogwaardig merk, waarvan de producten veel werkstoffen bevatten. Deze werkstoffen zetten de huid aan het werk en dit kan een fantastisch resultaat opleveren. Echter is niet elke huid gewend aan deze hoeveelheid werkstoffen en dus kan een luie huid bij het verkeerd of te intens gebruiken van de producten een reactie gaan geven. Belangrijk is daarom om producten te gebruiken die bij jouw huid passen en geschoold advies kan hierbij helpen. Laat je adviseren door een Medik8 specialist in jouw buurt of neem telefonisch contact op met een van onze schoonheidsspecialisten. Afhankelijk van jouw huidbehoefte en jouw huidverzorgingsroutine kan gekeken worden naar de juiste producten in een juiste routine, zodat jouw huid gaat stralen.

Onze schoonheidsspecialisten van Care for Skin zijn telefonisch te bereiken op 085 060 7005 of via de mail.

Geschreven door: Julianne Bruining (schoonheidsspecialiste)

Geef een reactie