Ruimtegebrek: een tuinhuis is de oplossing!

 

Iedereen heeft er op een punt in zijn leven last van: ruimtegebrek! In de zoektocht naar extra ruimte is het soms lastig om met nieuwe ideeën te komen. Maar heb je weleens gedacht aan een tuinhuis? Een tuinhuis is namelijk een eenvoudige oplossing voor extra ruimte en kan voor talloze doeleinden gebruikt worden. Gebruik je het voor het stallen van je fiets, of richt je het in als kantoor? Kies je voor een aangrenzende veranda of voor een blokhut design? Tuinhuisjes zijn er in verschillende vormen en maten, wat de zoektocht naar het perfecte tuinhuis soms erg ingewikkeld maakt.  Wij begrijpen dat je door het bos vaak de bomen niet meer ziet en helpen je natuurlijk al te graag met het kiezen van het perfecte tuinhuisje door je een paar tips te geven!

Waar wil je hem voor gebruiken?  

Het eerste waar je stil bij moet staan is het doeleinde van je tuinhuis. Wil je het gebruiken als opbergoplossing? Kies dan voor een kleiner tuinhuisje of zelfs een tuinkast. Mocht je hem willen gebruiken als gezellige zitplek in je tuin, of misschien wel als extra kamer of kantoor dan is het handiger om te kiezen voor een groter tuinhuis. Er bestaan zelfs modellen waarbij een tuinhuis is voorzien van een aangrenzend veranda. Ga dus goed voor jezelf na waar je hem voor wilt gebruiken. Als je weet waarvoor je je tuinhuis wilt gebruiken is het makkelijker kiezen.

Materiaal en kleur

Als je het type tuinhuis eenmaal hebt gekozen en in grote lijnen het doeleinde hebt bepaald is het tijd om te kiezen voor het materiaal en de kleur. Het is hierbij wel belangrijk dat je er rekening mee houdt dat het materiaal van het tuinhuis vaak ook de kleur bepaald. Echter bieden sommige leveranciers wel de nodige hoeveelheid kleuren waardoor er vaak ruime keus is ongeacht het materiaal. Denk bij het kiezen van een kleur wel aan de uitstraling die het geeft. Natuurtinten zorgen ervoor dat je tuinhuisje minder opvalt, terwijl zwart of grijs juist zorgt voor een moderne uitstraling.

Fundering en onderhoud  

Nu dat je het type, de kleur en het materiaal hebt gekozen, kan de bouw beginnen. Wat veel mensen hierbij vaak vergeten is dat een goede fundering erg belangrijk is om verzakking of andere problemen te voorkomen. Het is dus erg belangrijk dat je je goed laat informeren over het soort fundering dat je nodig hebt voor het type tuinhuis dat je kiest. Ditzelfde geldt ook voor het onderhoud. Laat je hier goed over informeren om zo lang mogelijk van je tuinhuisje te kunnen genieten!

Geef een reactie