Tip voor het organiseren van kleding

Een overvolle kledingkast, wie kent het niet. Het is altijd lastig om dat shirtje wat je eigenlijk nooit draagt toch weg te doen. En zo stapelen de kledingstukken op in je kast totdat je eigenlijk niet meer ziet wat je allemaal hebt. Er zijn natuurlijk vele manieren om een georganiseerde kledingkast te krijgen zoals het sorteren op kleur, type kledingstuk of het creëren van setjes. Maar wanneer je gewoon te weinig ruimte hebt in je kast blijft een moeilijk om alles te overzien. Maar wat kun je daar aan doen?

Extra ruimte door een kledingrek

Hoe maak je extra ruimte om je kleding in op te bergen. Er zijn hiervoor tal van mogelijkheden zoals het creëren van ruimtes op plaatsen die onbenut zijn, denk hierbij aan dozen onder bed of bovenkastjes aan de muur. Het nadeel hiervan is dat de kleding niet zichtbaar is zodat je deze kledingstukken minder zult gebruiken. Daarom is deze optie het meest geschikt voor kleding van een ander seizoen.

Een ander optie voor extra kledingruimte is het kiezen voor een kledingrek. Hierbij zijn er talloze mogelijkheden zoals rekken aan de muur, vaste rekken op pootjes en verrijdbare rekken op wielen. De kledingrekken aan de muur zijn naar wens in te richten met legborden of hangstangen waardoor er veel kleding overzichtelijk kan worden geordend. Nadeel van deze optie is dat het rek aan de muur moet worden gemaakt en niet verplaatsbaar is. Daarnaast zijn er kledingrekken op pootjes welke hoofdzakelijk hangstangen hebben voor het ophangen van kledingstukken. Er zijn echter ook rekken welke zijn voorzien van een plank aan de onderzijde of bovenzijde voor het opbergen van dozen of schoenen. Deze vaste kledingrekken hebben veelal een mooi design en worden daarmee een echte eyecatcher in de kamer. Het nadeel is de hogere prijs en relatief lage capaciteit.

Als derde optie zijn er de verrijdbare kledingrekken welke voorzien zijn van kleine of grote wielen al dan niet met rem. De goedkopere kledingrekken hebben hierbij kunststof wieltjes (geschikt voor licht intensief gebruik) en de duurdere varianten zijn vaak voorzien van grotere wielen met rubber loopvlak. Het grote voordeel is dat deze rekken eenvoudig zijn te verplaatsen waardoor deze ook in kleinere ruimtes kan worden toegepast.

Er zijn kledingrekken in verschillende uitvoeringen, afmetingen en kleuren. De meest gebruikte uitvoering is een kledingrek met 1 stang, kleine wielen en chroom van kleur. Hierbij zijn er kledingrekken van 60 cm tot wel 180cm breed afhankelijk van het gewenste aantal op te hangen kledingstukken en de beschikbare ruimte. Er zijn ook kledingrekken met dubbele stangen, dus 2 boven elkaar. Hiermee kan op dezelfde ruimte het dubbele aantal kledingstukken worden opgeborgen. Dit rek is wel hoger waar rekening mee moet worden gehouden wanneer het rek bijvoorbeeld op zolder wordt gezet. Dit type kledingrek is vaak in hoogte verstelbaar waardoor deze optimaal de beschikbare ruimte kan gebruiken. Dus wanneer er extra ruimte voor kleding moet worden gemaakt kan dit door onbenutte ruimtes te gebruiken of door een kledingrek aan de muur of in de ruimte te plaatsen. Hierbij zijn er vaste kledingrekken op pootjes of verrijdbare kledingrekken met 1 of dubbele stangen naar gelang de benodigde / beschikbare ruimte.

Geef een reactie