Tips voor een gezonde en vitale levensstijl

De zomer komt eraan en dan willen we er natuurlijk allemaal weer goed uitzien. Er is natuurlijk niks verkeerds aan om een mooi lichaam te willen hebben, maar het is wel goed om te weten dat dit vanuit binnenuit moet komen. Een lichaam dat van binnen gezond is, zal vanzelf van buiten uit gaan stralen. Hierbij kan je denken aan een strak lichaam, een egale huid en een gezonde mind. Want ook een mentale gezondheid, zal bijdragen aan een gezonde levensstijl. In dit artikel geven we je een aantal tips, zodat ook jij vanaf nu een gezonde en vitale levensstijl kunt gaan volgen!

Een gezond voedingspatroon

Een van de belangrijkste dingen voor een gezond en vitaal lichaam is een gezond voedingspatroon. Het is van belang dat je lichaam de juiste mineralen en vitaminen binnenkrijgt, maar ook moet je voldoende vezels, vetten, koolhydraten en proteïne eten. Een uitgebalanceerd voedingspatroon maken is nog niet zo gemakkelijk. Op het internet zijn er gelukkig wel honderden artikelen over hoe je dit het beste kunt doen. Zo wil je eerst weten hoeveel je weegt, wat je vetpercentage is en BMI. Op basis daarvan kun je berekenen hoeveel je van wat nodig hebt. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd heel kleurrijk eet, op die manier krijg je al veel verschillende soorten nutriënten binnen.

Voldoende bewegen

Het is natuurlijk vanzelfsprekend, maar je moet voldoende op een dag bewegen. Je hoeft absoluut niet zes keer per week naar de sportschool te gaan, als je maar beweegt. Kies dus iets dat bij je past en dat je lang vol kunt houden. De een gaat lekker met de hond een uur wandelen en de ander gaat naar een yoga of boksles. Voor iedereen zal dit weer iets anders zijn, maar je houdt het het beste vol, als je iets doet wat je leuk vindt.

Self-care

Wanneer je gezond hebt gegeten en voldoende hebt bewogen, is het tijd voor wat self-care. Dit zorgt ervoor dat ook je mentale gezondheid op peil blijft. Denk hierbij aan een dagje spa, of een bezoekje aan een infrarood sauna (klik hier voor meer informatie). Je kunt ook een lekkere massage nemen of gewoon een uurtje netflixen. De keuze is ook hier volledig aan jou!

Geef een reactie