Vier tips om voor jouw trouwdag af te vallen

Jouw trouwdag, een van de mooiste dagen van je leven. Maar wat doe je nou als je niet helemaal tevreden bent met het gewicht dat je nu hebt? Dat kun je in dit artikel lezen hoe je op een gezonde manier wat kwijt kunt raken.

Punt 1. Wees realistisch

Het opstellen van doelen die niet te behalen zijn werken erg demotiverend. Zo kun je bijvoorbeeld niet vijf kilo afvallen in een week. Ieder lichaam is anders, dus de een zal sneller gewicht verliezen dan de ander. Verwacht dus niet te veel dan kun je ook niet teleurgesteld raken.

Punt 2. Ontbijt

Veel mensen denken, oh ik sla het ontbijt wel over. Dit is een van de minst slimme dingen die je kunt doen. Jouw lichaam heeft namelijk voeding nodig om op te kunnen starten. Tijdens het opstarten zal je lichaam automatisch sneller vet verbranden, waardoor je dus afvalt. Als je niet ontbijt zul je sneller zin hebben in ongezonde zoute snacks. Dit wil je juist niet!

Punt 3. Verander het soort eten, ga niet minder eten

Zoals net al is gezegd is het onverstandig minder te gaan eten als je wil afvallen, je lichaam gaat dan op jouw reserves zit waardoor je niet afvalt. Verstandig is om bewust stil te staan bij wat je eet. Probeer bijvoorbeeld elke dag twee stuks fruit en 200 gram groenten te eten. Wissel af met vlees eten, of probeer eens een dagje vegetarisch te eten. Ook is het belangrijk om veel water te drinken. Het liefst anderhalf tot twee liter per dag. Dit lest niet alleen dorst maar kan ook hongergevoel tegengaan.

Punt 4. Beweeg

Het is belangrijk om te bewegen, dit houdt niet in dat je elke dag ruim een uur intensief moet sporten, maar een blokje om met een vriend(in) of de hond helpt al! 70% is eten en de overige 30% is sporten.

Wees dus niet te hard voor jezelf, je zult zeker wel in de prachtige korte trouwjurk die je hebt aangeschaft passen. Geloof vooral in jezelf!

Geef een reactie